Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

La Chişinău va circula un troleibuz de ultimă generaţie (FOTO)

2 sep. 2014,, 13:24   Societate
11494
Foto: bkm.by
În cel mai apropiat viitor, pe străzile Chişinăului va circula un troleibuz de generaţia a patra. Noul troleibuz modern a fost achiziţionat de la producătorul de transport public "Belkommunmash" din Belarus, relatează NOI.md.

Detaliile pentru troleibuz au fost deja transportate la Chişinău şi urmează a fi asamblate în termen de 10 zile, a declarat şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci.

Potrivit lui, troleibuzele de generaţia a patra au un design modern, sînt mai confortabile, cu un nivel mai înalt de siguranţă şi dotate cu aer condiţionat. În viitor aceste modele vor fi asamblate la Chişinău.

Parcul de troleibuze a fost deja suplinit cu douăsprezece modele învechite, produse de întreprinderea din Belarus, dintre care şase au fost scoase deja la linie, iar restul se asamblează. Alte opt unităţi de transport public urmează să ajungă în Republica Moldova în toamna anului curent.

Potrivit lui Gheorghe Morgoci, pînă în prezent parcul a fost suplinit cu aproximativ 40 de unităţi de transport urban, în capitală circulînd 296 de troleibuze. În special, a fost suplinit numărul de troleibuze care circulă pe rutele anulate de microbuze, în special pe rutele nr. 10, 22 şi 24.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав