Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputații, față în față cu cetățenii

2 sep. 2014,, 09:00   Politică
3118 0
Foto: noi.md
Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului vor avea anumite competențe în funcție de amplasarea lor geografică. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președintele Parlamentului, Igor Corman, notează NOI.md cu referire la o notă informativă a legislativului.

Astfel, Oficiul teritorial al Parlamentului din Edineț va răspunde la solicitările cetățenilor din municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Ocnița, Edineț, Rîșcani, Glodeni, Soroca, Fălești, Drochia și Florești. Locuitorii raioanelor Orhei, Telenești, Sîngerei, Șoldănești, Rezina, Ungheni, Călărași, Strășeni, Criuleni, Dubăsari se vor putea adresa oficiul din Orhei. Oficiul din Leova va oferi asistență cetățenilor din raioanele Leova, Nisporeni, Hâncești, Anenii Noi, Cantemir, Cimișlia, Ialoveni și Căușeni. Competența teritorială a oficiul din Comrat include raioanele Basarabeasca, Taraclia, Cahul, Ștefan Vodă și UTA Găgăuzia.

Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului de la Orhei, Leova și Edineț își vor începe activitatea pe parcursul lunii septembrie. Prin aceste oficii, legislativul își propune să faciliteze comunicarea Parlamentului cu cetățenii și să asigure un dialog mai strîns cu societatea civilă.

OTIP-urile își propun să îi ajute pe cetățeni să înțeleagă în ce constă activitatea Parlamentului și să sporească încrederea oamenilor în instituția legislativă. În cadrul oficiilor vor fi organizate sistematic întîlniri ale deputaților cu alegătorii din regiune, vor fi furnizate informații cu privire la activitatea Parlamentului, modificările la legislație, proiectele de dezvoltare regională și integrare europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?