X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

În Moldova s-a redus numărul utilizatorilor de telefonie mobilă

1 sep. 2014,, 09:00   Economie
3361 0
Foto : connect.ro
Numărul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă, în prima jumătate a anului 2014, a scăzut în raport cu sfîrșitul anului 2013 cu 0,6% (28,2 mii) și a alcătuit peste 4,4 milioane de persoane, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă s-a micșorat cu 0,7 puncte procentuale și a constituit 123,7%. Acest indicator arată că la o sută de locuitori ai Republicii Moldova revin, în medie, peste 123 de cartele SIM procurate de la furnizorii de telefonie mobilă, ceea ce înseamnă că o parte dintre utilizatori deţin cîte două sau mai multe cartele SIM.

În opinia specialiștilor ANRCETI, diminuarea ușoară a numărului de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă a fost cauzată de doi factori principali: migrarea utilizatorilor la tehnologiile care oferă servicii voce prin rețeaua internet şi renunţarea unor consumatori la utilizarea cartelelor SIM ale unui sau altui furnizor în legătură cu încheierea perioadei promoţionale a vreunui serviciu oferit de acesta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?