Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministerul Agriculturii caută investitor pentru construcţia unui centru agroalimentar

29 aug. 2014,, 16:08   Economie
3011 0
Foto: sheknows.ca
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat un concurs de atragere a investiţiilor pentru realizarea proiectului de construcţie a unui centru agroalimentar la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", care referire la Minister, în cadrul concursului se planifică selectarea investitorului pentru finanţarea a 50% din costul total al primei etape a proiectului – 20 milioane de euro.

Finanţarea se presupune prin intermediul procurării a 50% din capitalul social al centrului (se planifică emiterea suplimentară a acţiunilor simple cu nominalul de 1000 de lei).

În prima etapă nu se planifică modificarea statutului terenurilor agricole acordate pentru construcţie.

Propunerile pretendenţilor trebuie să includă Viziunea privind proiectul pentru construcţia şi funcţionarea obiectului, dezvoltat pe principii cost-beneficiu şi cost-eficienţă; planul de afaceri privind exploatarea şi dezvoltarea centrului, pe termen mediu şi lung; notificare de la o bancă comercială europeană cu privire la capacitatea financiară a investitorului; documente ce confirmă experienţa punerii în aplicare şi gestionarea proiectelor similare la nivel internaţional.

Propunerile vor fi acceptate pînă la 1 octombrie.

Ideea de a construi un centru pentru prelucrarea şi comercializarea produselor agricole a fost lansată în 2010, iar în 2012 se planifica a da obiectul în exploatare.

Pentru construcţie au fost alocate peste 30 de hectare din apropiere de şoseaua Balcani, nu departe de Universitatea Agrară. Costul construcţiei şi dotarea centrului este estimat la 40 de milioane de euro. Se presupune că contribuţia statului va consta în acordarea terenurilor, iar investitorii urmează să construiască frigidere de diferite capacităţi, dotate cu echipamente pentru operaţiuni post-recoltare. Scopul construcţiei centrului este asigurarea pieţei interne şi a exportului cu produse de calitate, sortate, spălate, ambalate şi depozitate în frigidere speciale agricole.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?