Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Transportatorii se pronunță împotriva plăcuțelor cu numere de înmatriculare galbene

29 aug. 2014,, 14:30   Societate
5004 0
Foto : noi.md
Uniunea Transportatorilor și Drumarilor se pronunță împotriva hotărîrii Guvernului, care prevede instalarea plăcuțelor cu numere de înmatriculare galbene pentru transportul de călători. În opinia transportatorilor, această măsură este neargumentată și ineficientă în lupta cu transportul ilegal.

„Nu sîntem împotriva combaterii transportului ilegal, însă unele prevederi din această hotărîre nu au fost definitivate. În prezent, numerele sînt eliberate în baza licenței pe care o dețin toți proprietarii de mijloace de transport, de aceea ele pot fi instalate și de transportatorii ilegali. Documentul trebuie să stipuleze clar că numerele sînt eliberate în baza dreptului de a activa pe o rută sau alta, doar astfel vor putea fi contracarați transportatorii ilegali”, a declarat pentru NOI.md președintele Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, Vladimir Florea.

În opinia lui Vladimir Florea, se impune și un control din partea Inspectoratului Transporturilor Auto.
„Se zvonește că deja au apărut transportatori ilegali care folosesc plăcuțe galbene, iar polițiștii verifică în primul rînd transportul cu numere galbene, dar logic ar fi ca acest transport să nu fie verificat în genere”.

O plăcuță cu numere de înmatriculare galbene costă 100 de lei, însă transportatorii consideră că ele ar trebui să fie eliberate gratis și întemeiat.

Transportatorii solicită convocarea unei comisii de lucru pentru modificarea hotărîrii respective a Guvernului.
Hotărîrea cu privire la introducerea plăcuțelor cu numere de înmatriculare galbene pentru transportul de călători a fost aprobată în ianuarie 2014. Potrivit ÎS „Registru”, pînă în prezent, numere galbene au instalat doar circa o treime dintre transportatori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?