X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Agenţia Proprietăţii Publice a anunţat o nouă rundă de privatizări

29 aug. 2014,, 12:08   Economie
4027 1
Foto: vesti.md
Agenţia Proprietăţii Publice (APP) din Moldova a anunţat o nouă rundă de vînzări a proprietăţii publice, a treia din anul curent.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la APP, aceasta va avea loc în perioada 17 septembrie – 17 octombrie şi are scopul de a reduce participarea statului la societăţi comerciale, atragerea investiţiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor, crearea noilor locuri de muncă şi suplimentarea bugetului.

Proprietate de stat se propune în cadrul concursului investiţional şi concursului comercial, precum şi două licitaţii. Acestea sînt imobile, complexe imobiliare unice, obiecte în construcţie. De asemenea, pachetele de acţiuni deţinute de stat la 28 de întreprinderi vor fi scoase la licitaţii cu strigare la Bursa de Valori în perioada 15-17 octombrie.

Preţul iniţial total al obiectelor scoase la licitaţie depăşeşte un miliard de lei.

Practic toate loturile au fost scoase anterior la licitaţie, dar fără rezultat. De data aceasta preţurile iniţiale sînt puţin reduse.

Guvernul a desfăşurat în 2013 o singură rundă de privatizare, în luna decembrie. A reuşit să vîndă doar 14 din cele 91 de obiecte propuse, în sumă de 112 milioane de lei, fiind planificate venituri anuale din privatizare de 240 de milioane. Pentru 2014 veniturile din privatizare sînt, de asemenea, planificate la nivelul a 240 de milioane de lei. În primele două runde de privatizare, în februarie-aprilie şi iulie a fost vîndută proprietate de stat în sumă de 143,5 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?