X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

De la 1 septembrie exportatorii din Moldova vor putea beneficia de regimul de comerț liber cu UE

29 aug. 2014,, 11:21   Economie
3205 3
Foto: agrointel.ro
Exportatorii din Republica Moldova, de la 1 septembrie 2014, vor putea beneficia de regimul de comerț liber cu UE, relatează NOI.md. Acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii de la Chișinău dintre ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, și omologul său român, Daniel Constantin.

Vasile Bumacov a anunţat că a primit asigurări că de la 1 septembrie, pentru produsele agricole din Moldova nu va fi aplicat preţul indicativ la vamă. Structurile vamale din România au fost informate în acest sens.

În cadrul întrevederii s-a mai stabilit că agenţii economici din Serbia vor putea transporta liber pe teritoriul României strugurii tehnici cumpăraţi în Moldova. În acest an producătorii de struguri din Serbia au avut pierderi considerabile de recoltă şi intenţionează să cumpere struguri tehnici din Republica Moldova.

Vasile Bumacov i-a mulțumit lui Daniel Constantin pentru înţelegere şi pentru eforturile de soluţionare a problemei exportului de fructe şi legume din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?