X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lipsa de interes a autorităţilor faţă de creşterea animalelor dăunează dezvoltării ramurii

29 aug. 2014,, 09:39   Economie
3981 1
Foto: noi.md
Autorităţile nu dau dovadă de interesul cuvenit faţă de dezvoltarea ramurii animaliere, astfel dăunînd dezvoltării acesteia, consideră preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din Moldova, Radj Agaev.

El a relatat agenției "Infotag" că "pe piaţa moldovenească practic lipseşte carnea de vite mari, în timp ce cererea de aceasta este considerabilă".

"Noi nu sîntem în măsură să asigurăm nevoile pieţei interne, nemaivorbind de exporturi. Faptul că autorităţile nu au hotărît ce doresc, duce la stagnarea ramurii, lovind puternic în fermierii care au investit totul în această afacere", a spus Agaev.

Fermierul este de părere că Guvernul ar trebui să mărească subvenţiile pentru crescătorii de animale, oferindu-le posibilitatea de a importa animale de prăsilă.

"Asistenţa din partea statului este neglijabilă. Păcat că Guvernul nu conştientizează importanţa industriei. Avem o bază bună pentru creşterea animalelor, dar fără sprijin nu ne vor urni din loc", a spus Agaev.

În Moldova sînt circa 200 de mii de bovine, în special în gospodăriile private. Acest indice este cu 50% mai mic decît în 2000.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?