X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Rusia a recunoscut participarea voluntarilor din FR în războiul din Ucraina

29 aug. 2014,, 01:43   Externe
7013 6
Foto: obozrevatel.com
Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a recunoscut că în conflictul armat din estul Ucrainei participă voluntari, care sînt cetățeni ai Rusiei.

Despre aceasta Ciurkin a spus, vorbind la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, transmite Espreso.TV.

"Toată lumea știe că în estul Ucrainei sînt voluntari ruși. Nimeni nu ascunde acest lucru", - a spus Ciurkin.

Dar a cerut imediat ca SUA să nu se implice.

"Aș sugera că colega (reprezentantul permanent al SUA, Samantha Power - nn.) să trimită un mesaj la Washington: încetați să vă amestecați în treburile statelor suverane, moderați-vă ambițiile geopolitice, atunci țările vor respira liniștit. Nu mai speculații pe seama avionului doborît. Deocamdată doar Rusia a făcut un fapt important în investigația accidentului", - a spus el.

Ciurkin a declarat Consiliului de Securitate al ONU, că Rusia a elaborat o declarație de presă, și chiar a citit cîteva teze.

"Membrii Consiliului de Securitate și-au exprimat profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea situației din Ucraina și au cerut încetarea imediată a focului. Membrii Consiliului de Securitate al ONU insistă asupra punerii în aplicare a acordurilor anterioare – de la Geneva și Berlin. Ei au subliniat rolul grupului de contact și au cerut continuarea lucrărilor în cadrul acestuia. Ei au chemat comunitatea internațională să-și intensifice eforturile de asistență umanitară pentru zona de conflict", - a citat Ciurkin propria declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?