Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Peste o treime dintre conducători auto au obținut numere de înmatriculare galbene

28 aug. 2014,, 17:31   Societate
8071 0
Foto: protv.md
Peste 2500 de plăci de înmatriculare de culoarea fondului galben au fost eliberate pînă în prezent. Astfel, potrivit datelor ÎS „Registru”, 1/3 din numărul total de conducători auto implicați în transportarea pasagerilor s-au conformat noilor prevederi.

Atribuirea unor numere speciale pentru transportul de călători se bazează pe experiența europeană în domeniu și are ca scop atenționarea participanților la trafic, informarea pasagerilor, responsabilizarea șoferilor care transportă pasageri și contracararea transportului ilicit. Controalele transportului de călători pe criteriul culorii plăcii de înmatriculare asigură o verificare mai strictă a respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile naționale.

Plăcile de înmatriculare de culoarea fondului galben sînt eliberate agenților economici care deţin licenţă pentru acest gen de activitate.

Hotărîrea Guvernului privind introducerea plăcilor de culoarea fondului galben de înmatriculare pentru transportul de călători a fost aprobată în ianuarie 2014. Conducătorii auto au avut la dispoziție șase luni pentru schimbarea numerelor de înmatriculare. În transportarea pasagerilor sînt implicate circa 9 mii de unități de transport.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?