Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un forum al minorităților etnice va avea loc în premieră la Chișinău

28 aug. 2014,, 15:44   Societate
4195 0
Foto: parlament.md
Primul forum al minorităților etnice din Republica Moldova se va desfășura la Chișinău pe 18 septembrie. Subiectul a fost pus în discuție de președintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții diasporei ucrainene, informează NOI.md.

Reprezentanții diasporei au vorbit despre necesitatea implementării unui cadru legislativ cu privire la minoritățile naționale. Totodată, interlocutorii au propus soluții pentru păstrarea limbii și perpetuarea tradițiilor minorităților ucrainene.

Corman a dat asigurări că autoritățile manifestă deschidere pentru comunicarea cu toate etniile conlocuitoare pe teritoriul Republicii Moldova. „Avem interesul de a consolida societatea noastră. Sînt impresionat de atitudinea pozitivă a diasporei ucrainene de a soluționa problemele într-o manieră constructivă. Integrarea europeană este o garanție și pentru protejarea drepturilor minorităților naționale”, a declarat Corman.

Comunitatea ucraineană din Republica Moldova numără aproximativ 300 de mii de persoane, fiind cea mai numeroasă minoritate etnică din țara noastră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?