X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Primele dezbateri privind implementarea Acordului de asociere, lansate la Chișinău

28 aug. 2014,, 13:00   Societate
3321 1
Foto: mfa.gov.md
Cea de-a IX-a reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM) va avea loc pe 1 septembrie la Chișinău. Grupul a fost creat pentru promovarea intereselor țării noastre pe agenda europeană, informează NOI.md cu referire la nota informativă a ministerului de externe.

La eveniment vor participa comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Štefan Füle, miniştri de externe şi secretari de stat din cadrul MAE ale statelor UE, precum şi directorul executiv al Departamentului pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, Luis Felipe Fernandez de la Pena.

Oficialii vor discuta îndeosebi despre implementarea provizorie a Acordului de asociere RM-UE, începînd cu 1 septembrie curent, şi vor identifica oportunități de extindere a comerțului cu UE, pentru agricultorii moldoveni. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi discutată situația din regiune.

Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova este un mecanism lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României şi Franţei. Reuniunea de pe 1 septembrie va fi cea de-a doua organizată la Chişinău, după cea din 2010.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?