X 
Cutremure stiri: 506

„Moldtelecom” se pregătește de un nou salt tehnologic

28 aug. 2014,, 11:31   Economie
4852 3
Foto: noi.md
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a oferit companiei „Moldtelecom” două licenţe pentru utilizarea frecvenţelor radio din benzile 900 MHz şi 1800 MHz în scopul furnizării serviciilor publice de comunicaţii electronice mobile în standardul UMTS şi LTE. Pentru aceste licențe „Moldtelecom” a achitat în bugetul de stat echivalentul în lei a sumei de 11,5 milioane de euro, relatează NOI.md.

Directorul general al companiei, Vitalie Iurcu, a declarat că „Moldtelecom„ a demonstrat o dată în plus că nu doar investeşte în dezvoltarea sectorului local al tehnologiilor informaţionale, ci şi contribuie considerabil la bugetul Republicii Moldova. Potrivit lui Iurcu, licenţele achiziţionate presupun neutralitatea tehnologică, ceea ce permite companiei „Moldtelecom” să aplice oricare tehnologie doreşte – inclusiv GSM sau LTE (4G). Acest fapt poziţionează compania „Moldtelecom” la un nou nivel de dezvoltare şi influenţează în mod semnificativ calitatea şi diversitatea serviciilor oferite.

Serviciile 4G sînt servicii de acces radio în bandă largă bazate pe standardele tehnologiilor IMT, care asigură viteze de conectare la Internetul mobil de pînă la 300 Mbps, viteză de cîteva ori mai mare decît cea oferită prin reţelele 3G. Noua generaţie de tehnologii îmbunătăţeşte în mod considerabil calitatea accesului la internetul mobil, facilitează interactivitatea şi capacitatea de transmisiune a datelor, organizarea videoconferinţelor pe mobil şi utilizarea altor aplicaţii moderne pentru telefonia mobilă.

Vitalie Iurcu a subliniat că, datorită achiziţionării acestor două licenţe, compania „Moldtelecom” se poziţionează la acelaşi nivel cu concurenţii în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologică. Directorul general al SA „Moldtelecom” a accentuat că această investiţie semnificativă demonstrează încă o dată dorinţa companiei de a oferi clienţilor săi cele mai performante servicii la nivel naţional în baza noilor tehnologii avansate, iar achiziția acestor licențe va permite dezvoltarea companiei pe termen lung.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав