X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ponta, Oettinger şi Leancă au proclamat la Ungheni independenţa energetică a Republicii Moldova

27 aug. 2014,, 15:11   Economie
4533 3
Foto : infoprut.ro
"În afară de faptul că marcăm Ziua Independenţei, ziua aceasta este foarte importanta pentru independenţa energetică a Republicii Moldova", a declarat prim-ministrul Iurie Leancă după ce a participat la ceremonia de lansare a gazoductului moldol-român.

La evenimentul de dare în exploatare a ţevii care leagă sistemele de distribuire a gazelor din România şi Republica Moldova, demnitarul moldovean a fost însoţit de omologul său de la Bucureşti, Victor Ponta, şi de comisarul european responsabil de energetică, Guenther Oettinger.

"Am primit asigurări că de la 1 septembrie vor începe să fie pompate mici cantităţi de gaz, iar peste un şi jumătate doi vom avea un sistem interconectat", a spus premierul moldovean.

Oficialul s-a referit şi la proiectarea interconectării sistemelor de distribuţie a energiei electrice din Moldova şi România şi şi-a exprimat speranţa că acest obietiv va fi atins peste doi ani.

"Exact în urmă cu un an, am lansat proiectul gazoductului. Unii spuneau că nu va fi posibil, acum l-am făcut", a afirmat premierul român Victor Ponta. "Moldova şi România, pentru ca să fie cu adevărat independente, au nevoie de energie, iar pentru ceea ce am făcut trebuie să fim respectaţi. Acest gaz va fi mai ieftin şi mai sigur. Moldova nu va sta niciodată cu teama că nu va mai avea gaz", a declarat şeful Executivului de la Bucureşti.

"Sunteţi o ţară cu adevărat europeană. Sunt convins că domeniul energetic este foarte important pentru bunăstarea dumneavoastră socială. Mulţumesc ambelor Guverne pentru activităţile lor. Sperăm ca în viitor să demareze construcţia altor conducte adiţionale", a menţionat comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger.

Evenimentul a avut loc în satul Zagarancea din preajma Ungheniului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?