Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Barack Obama și Traian Băsescu l-au felicitat pe Nicolae Timofti cu Ziua Independenței

27 aug. 2014,, 12:22   Societate
3581 3
Foto : ziaremondene.ro
Președinții SUA și României l-au felicitat pe șeful statului Nicolae Timofti cu Ziua Independenței. Barack Obama și Traian Băsescu și-au exprimat speranța că Republica Moldova merge pe calea cea dreaptă, asigurîndu-l pe Nicolae Timofti că țărilor lor vor oferi în continuare asistență în procesul de integrare europeană, transmite NOI.md.

În mesajul său de felicitare Barack Obama a menționat că SUA respectă dreptul poporului moldovenesc de a-și decide în mod liber viitorul.

„Sînt fericit să văd că Moldova întreprinde pași importanți pentru atingerea acestui obiectiv prin semnarea Acordului de asociere și obținerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Știm că mai sînt multe de făcut, iar Statele Unite sînt gata să ajute Moldova în implementarea reformelor necesare pentru construirea unui viitor mai democratic și prosper”, se menționează în mesajul președintelui american.

Totodată, Barack Obama și-a exprimat speranța că va fi găsită o soluție pașnică pentru reglementarea diferendului transnistrean.

În mesajul de felicitare expediat de președintele României, Traian Băsescu, sînt salutate eforturile autorităților de la Chișinău în procesul de integrare europeană.

„Doresc să reafirm, cu acest prilej aniversar, faptul că Republica Moldova, aspirațiile sale europene și prosperitatea cetățenilor săi de care ne leagă o îndelungată istorie și, mai ales o profundă prietenie, vor fi întotdeauna proiectul meu de suflet”, se arată în mesajul lui Traian Băsescu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?