X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Corman: Moldova are nevoie de sprijinul diasporei pentru edificarea viitorului european al țării (FOTO, VIDEO)

26 aug. 2014,, 15:32   Societate
4170 9
Foto: parlament.md
Republica Moldova are nevoie de experiența și contribuția cetățenilor din diasporă, pentru a-și edifica un viitor european. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul conferinței „Republica Moldova 2020. Contribuția diasporei la dezvoltarea țării de origine”, informează NOI.md.

Corman a salutat faptul că întîlnirile cu diaspora au devenit tot mai frecvente, precizînd că doar astfel pot fi identificate și soluționate problemele cu care se confruntă conaționalii noștri de peste hotare.

„Aceste întîlniri ne ajută să conștientizăm problemele diasporei, să vedem ce putem face aici în țară. Eu personal, după o întîlnire cu diaspora din Portugalia, am inițiat un proiect de lege pentru a lichida o discriminare care s-a creat față de moldovenii care doresc să revină în patrie”, a menționat Corman.

Prezent la eveniment, șeful delegaţiei UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a remarcat că alegerea europeană a Republicii Moldova nu este una între Est și Vest, ci este o alegere de a merge înainte. „Ne aflăm la o răscruce pentru Republica Moldova și succesul acestei perioade depinde de cît de bine vom înțelege ce se cere de la noi și ce trebuie să facem. Adevărata provocare abia acum începe, odată cu implementarea Acordului de asociere”, a menționat oficialul european.

Conferința „Republica Moldova 2020. Contribuția diasporei la dezvoltarea țării de origine” se desfășoară la Chișinău în perioada 26-27 august curent, la inițiativa unui grup de reprezentanți ai diasporei moldovenești din Olanda, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Marea Britanie și SUA.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?