X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Prima companie aeriană poloneză se lansează pe piața Moldovei

25 aug. 2014,, 17:08   Societate
3943 0
Foto: noi.md
Compania aeriană regională „Eurolot” este prima companie din Polonia care se lansează pe piața din Republica Moldova. Astfel, începînd cu 26 octombrie 2014, compania poloneză va opera cursa directă Chișinău – Varșovia, relatează NOI.md.

Potrivit informației prezentate de „Eurolot”, cursa Chișinău – Varșovia va fi efectuată de patru ori pe săptămînă (luni, miercuri, vineri, duminică) cu o navă „Bombardier Q400”. Biletele deja pot fi procurate prin sistemul de rezervare a companiei. Prețul minim tur-retur este de 190 de euro.

Directorul general al companiei „Eurolot”, Tomasz Balcerzak, a menționat că lansarea la sfîrșitul lunii octombrie a noilor curse spre Chișinău, Cluj-Napoca (România) și Zagreb (Croația) se explică prin faptul că aceste destinații încă nu au fost valorificate de alți operatori aerieni polonezi și există un potențial important pentru dezvoltarea turismului și afacerilor.

Compania „Eurolot” a fost fondată pe 19 decembrie 1996 cu scopul de a reconstrui rețeaua aviatică regională internă a Poloniei. „Eurolot” este o filială a companiei „LOT Polish Airlines”. Statul deține 62,1% din pachetul de acțiuni al companiei „Eurolot”, iar 37,9% din acțiuni sînt deținute de liniile aeriene LOT. Compania deține o flotă aeriană proprie din nave pentru distanțe mici, care anual efectuează circa 27 de mii de zboruri și transportă aproximativ un milion de pasageri. Compania deține și nave pentru distanțe medii de tip „Embraer 175”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?