Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Congresul de constituire a partidului lui Renato Usatîi a avut loc

25 aug. 2014,, 14:42   Societate
6592 6
Foto: moldova24.info
Sîmbătă a avut loc congresul de constituire a partidului lui Renato Usatîi – PaRUs. Potrivit agenţiei "Infotag", congresul a avut loc în are liber, lîngă un centru comercial din sectorul Ciocana.

Renato Usatîi a declarat că, "din vina autorităţilor actuale, Moldova a ajuns la un pas de la dezastru" şi, venind la putere, el îi va pedepsi pe cei responsabili.

"Structurile guvernamentale din Republica Moldova sînt acaparate de clanuri oligarhice, toate autorităţile lucrează în interesele oligarhilor, protejîndu-i doar pe ei. Trebuie să schimbăm situaţia. Acesta este motivul pentru care am creat PaRUs, deoarece autorităţile au refuzat să înregistreze Partidul Nostru, întîrziind în mod deliberat tergiversarea examinării acestei probleme în instanţă. Judecătorii se tem să ia o decizie, ele din nou au amînat şedinţa Curţii Supreme de Justiţie, acum pentru data de 28 august", a spus Usatîi.

El a spus că decizia va fi atacată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar deocamdată s-a decis înfiinţarea unui nou partid.

"Sondajele arată că am ajuns la punctul de a aduna la alegeri 10% din voturi. Pun o nouă sarcină – de acumulat 15%. Dacă din nou se va încerca zădărnicirea înregistrării partidului PaRUs, oricum vom participa la alegeri. Avem partide-parteneri cu care vom înregistra un bloc electoral al lui Renato Usatîi şi vom accede în Parlament. Trebuie să acumulăm 15%, deoarece cîteva procente ni se vor fura", a declarat liderul noului partid.

El a prezentat programul partidului, care a fost aprobat de către participanţii la reuniunea numită „congres de constituire”. Pe lîngă Usatîi, la congres au luat cuvântul alte trei persoane. Preşedinte al partidului a fost ales în unanimitate Renato Usatîi, iar adjuncţi – Elena Griţco şi Nina Cereteu, foste angajate ale Ministerului Justiţiei, care acuză instituția de refuzul de a înregistra redenumirea Partidului Popular Republican în "Partidul Nostru". În răspunsul oficial Ministerul Justiţiei a declarat că nu va înregistra noul nume din cauza nerespectării procedurilor necesare.

Congresul partidului PaRUs a durat 1,5 ore. Majoritatea participanţilor la congres au venit la concertul care a avut loc imediat după încheierea forului partidului. Concertul a durat circa trei ore, iar pe scenă au evoluat interpreţii moldoveni Alexandru Lozanciuc şi Gheorghe Ţopa, precum şi interpretul rus Grigori Leps.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?