X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Detalii despre intoxicația în masă din Orhei

25 aug. 2014,, 13:09   Societate
4384 0
Foto: onlinereport.ro
Firma care a prestat servicii de catering la tabăra de odihnă din raionul Orhei, unde circa 200 de persoane s-au intoxicat, nu avea autorizație pentru desfășurarea unei astfel de activități. Anunțul a fost făcut de şeful-adjunct al Centrului de Sănătate Publică din Chișinău, Mihai Palanciuc, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, notează NOI.md.

Potrivit funcționarului, angajații firmei au transportat produsele alimentare în condiții insalubre, iar personalul care a pregătit bucatele nu a fost supus instruirii igienice. Totodată, firma a deservit circa 2000 de persoane, deși în contractul de prestare a serviciilor era indicată cifra de 80 de persoane.

„A fost folosit un transport inadecvat, adică fără pașaport sanitar și fără condiții tehnice de transportare a acestor produse alimentare. La pregătirea bucatelor au participat opt persoane. Inițial, în listă au fost cinci persoane, dintre care o persoană avea instruirea igienică cu termen expirat. A fost întocmit un proces verbal de contravenție, iar conducerea instituției urmează a fi sancționată”, a spus Palanciuc.

Precizăm că circa 200 de persoane au fost internate la spitalele din Orhei, Telenești și Chișinău cu toxiinfecție alimentară, după ce au luat masa la tabăra de odihnă „Dumbrava” din raionul Orhei, unde PD a organizat competiţia "Trofeul Democraţiei". În urma incidentului, activitatea companiei care a prestat servicii de catering a fost sistată, iar produsele alimentare rămase au fost interzise spre comercializare. Incidentul a avut loc pe 23 august curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?