X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chirtoacă despre vizita lui Rogozin: Nu se întîmplă nimic ieșit din comun

23 aug. 2014,, 11:06   Politică
6746 8
Foto: ipn.md
Cunoscutul politolog, președintele Partidului „Forța Poporului”, Nicolae Chirtoacă, consideră că este rațional și firesc de continuat dialogul activ dintre autoritățile Moldovei și Rusiei. „Tensionarea situației în legătură cu vizita la Chișinău a delegației ruse conduse de Dmitri Rogozin înseamnă a crea probleme pe loc gol de radicalii care se consideră liberali”, a declarat Nicolae Chirtoacă în cadrul clubului de presă „Soțialinîi rezonans”, care a avut loc pe 22 august, transmite NOI.md.

„Bineînțeles, se poate de folosit o anumită retorică, una clară și previzibilă, avînd în vedere că Dmitri Rogozin a „găsit motiv” de a participa la manifestările din Transnistria dedicate aniversării a 70-a a operațiunii Iași-Chișinău, precum și ținînd cont de o posibilă tensionare a situației despre care se orbește atît de mult, inclusiv la nivel oficial”, a menționat politologul.

„Pe de altă parte, consider că și Partidul Democrat prin Andrian Candu, și Partidul Liberal Democrat prin Iurie Leancă dau dovadă de o reținere demnă, păstrînd canalul de comunicare și posibilitatea de continuare a dialogului. Și este un lucru firesc”, a opinat Nicolae Chirtoacă.

Potrivit politicianului, „trebuie să discutăm mai mult cu Rusia, avem scopuri și sarcini strategice și avem neveoi de soluții, care depind de calitatea dialogului nostru cu Moscova”. „În primul rînd, este vorba despre problema transnistreană, securitatea energetică, piața de desfacere pentru mărfurile moldovenești și situația muncitorilor noștri migranți. Sînt probleme foarte serioase de care depinde situația economică a țării noastre”, a menționat politologul.

Pierdem sau cîștigăm ceva de la întrevederea prim-ministrului Moldovei cu vicepremierul Rusiei? „Cel mai probabil, nici una, nici alta”, crede Nicolae Chirtoacă, care consideră că nu este ceva ieșit din comun, ci un dialog normal. „Aș pune aici punct”, a conchis politicianul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?