Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia a îndemnat Transnistria să nu admită nazismul (VIDEO)

22 aug. 2014,, 14:58   Societate
4746 9
Foto: noi.md
Şeful administraţiei preşedintelui Rusiei, Serghei Ivanov, i-a chemat pe locuitorii Transnistriei "să nu îşi ia picioarele niciodată de pe placa care oprește nazismul". Acest îndemn a fost exprimat într-un mesaj de salut al lui Ivanov, pe care vicepreşedintele Guvernului Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin l-a citit vineri, la festivităţile prilejuite de aniversarea a 70-a a operaţiunii Iaşi-Chişinău, festivităţi organizate în Transnistria.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa locală, oficialul a îndemnat să fie păstrată memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ca "singura condiţie care va frîna un pericol nou".

Potrivit lui Ivanov, "manifestările de ultranaţionalism din Ucraina au dus la puciul fascist de la Kiev – mama oraşelor ruseşti".

"Astăzi, cu sisteme «Grad», alte sisteme de rachete, se nimiceşte, se face una cu pămîntul populaţia paşnică, care nu are nimic comun cu războiul, ci doar şi-a declarat dreptul de a vorbi în limba rusă, de a susţine cultura rusă, şi pentru aceasta se încearcă uciderea lor. Şi cine le vine naziştilor în ajutor? Nemernici de tot soiul din toată lumea vin, îşi formează inter-brigăzile fasciste. Şi, fireşte, NATO, care nu a întîrziat să apară şi care declară acum despre vina Novorossiei, a Federaţiei Ruse, a Transnistriei, şi ameninţă cu apropierea infrastructurii sale militare", afirmă Ivanov.

Totodată, oficialul le sugerează "vînătorilor de rea credinţă să nu se apropie de bîrlogul ursului rus, care poate ieşi şi lovi pe cineva".

"Să nu vă luaţi niciodată picioarele de pe placa care oprește nazismul. Ţineţi strîns acest picior, nu lăsaţi loc de nicio fisură pentru ca lepădătura să iasă iarăşi la lumina zilei şi să înceapă să se înmulţească. Menţineţi pacea pe meleagul natal, apăraţi-o cu rezistenţă, păstraţi în memorie fiecare picătură de sînge vărsată de buneii şi bunicile voastre pentru ca să nu fie vărsat din nou sînge", se subliniază în mesaj.

Ministrul Culturii al Federaţiei Ruse, Vladimir Medinski, care a participat la festivităţile de la Capul de pod Chiţcani, a oferit în dar Transnistriei harta operaţiunii Iaşi-Chişinău.

Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a mulţumit delegaţiei Rusiei pentru participarea la festivităţi, amintind că pe 23 august 1944 a fost eliberat oraşul Bender, care "în 1992 a trăit ororile fascismului român".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?