X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comunitatea Evreiască: Monumentul „Victimelor fascismului” se află în proces de restaurare

20 aug. 2014,, 17:46   Societate
4861 0
Foto: prospect.md
Monumentul „Victimelor fascismului”, creat de artistul plastic Aurel David şi instalat la finele anilor 60 ai secolului XX la începutul traseului spre Orhei, se află în proces de restaurare, relatează NOI.md cu referire la un comuniat al Comunităţii Evreieşti din Republica Moldova.

În document se menționează că monumentul necesita o reparaţie urgentă, deoarece mai multe piese din el au fost distruse de colecționari de fier uzat.

Comunitatea Evreiască a venit cu iniţiativa de a reabilita acest monument şi de a realiza ideea arhitectului Semion Şoihet de amenajare a Aleii celor drepți și teritoriului din preajma monumentului.

În comunicat se menţionează că acesta nu este primul proiect al Comunităţii Evreieşti. Pe parcursul multor ani au fost realizate şi alte proiecte de amenajare în capitală, care au fost finanţate în totalitate de mecenaţi. Pentru restaurarea monumentului „Victimelor fascismului”, de asemenea, se caută finanţare. Comunitatea speră la colaborarea şi ajutorul organelor de stat, dar şi din partea celor care nu sînt indiferenţi față de aspectul oraşului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?