X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Visele și personalitatea. Spune-mi ce visezi ca să-ți spun ce caracter ai!

20 aug. 2014,, 01:15   Societate
6149 6
Foto: revistafelicia.ro
Visele în care acționăm

Cercetătorii au descoperit că indivizii care visează foarte frecvent că trebuie să acţioneze pentru rezolvarea unei probleme au firi asemănătoare. Astfel, dacă visezi că trebuie să construieşti o casă sau orice altceva şi simţi mişcarea în vis, dar şi felul în care încerci să rezolvi problema, înseamnă că eşti o persoană activă, obiectivă, raţională, însă mai puţin creativă. Dacă visezi că acţionezi, dar nu percepi mişcarea, ci doar felul în care vorbeşti sau negociezi, este vorba tot de o fire activă, dar cu o personalitate mult mai complexă şi cu frămîntări interioare. Cei care se visează negociind sau comandînd altora anumite acţiuni, fără a percepe achimbarea de peisaj şi culoare, sunt firi cu o inteligenţă medie sau peste medie, care pot realiza foarte multe în viaţă dacă şi-ar rezolva unele probleme legate de complexe şi ar fi mai deschise în comunicare.

Visele în care suntem mai mult spectatori

Visele în care implicarea noastră în acţiune este mai slabă, iar „filmul” visului se derulează de la sine, fără ca noi să avem cum să acţionăm, sunt specifice altei categorii de indivizi. Majoritatea sunt firi mai puţin active, care au putere de concentrare psihică foarte mare. Este categoria celor pe care, deşi au multe calităţi, conjunctura sau alţi factori din exterior îi împiedică să evolueze pe plan profesional sau să-şi atingă anumite scopuri. Cu cît complexitatea filmului visului este mai mare, cu atît capacitatea intelectuală este mai mare. Totodată, un scenariu foarte complex al filmului visului demască atît o imaginaţie bogată, un grad de cultură apreciabil, dar şi incapacitatea practică de a acţiona. Pe scurt, putem spune că este vorba de cei cu un potenţial destul de mare, care au un anumit grad de blocare a voinţei sau o inerţie foarte mare în a se angaja într-un plan concret. Cei care au astfel de vise ar trebui să înveţe să lupte mai mult cu inerţia şi să găsească o cale de a-şi canaliza toată inteligenţa pentru a-şi atinge scopurile din viaţă.

Visele în care predomină aspectele fantastice

În cazul celor la care majoritatea viselor seamănă mai mult cu un film fantastic sau S.F., dar au o logică anume şi acţiune bine definită, este vorba de o fire cu o intuiţie bogată, creativitate artistică, dar deseori subiectivă şi complicată în felul de a judeca oamenii şi realitatea. Este vorba de indivizi cu capacitate fină de analiză a realităţii, care pot avea sclipiri de geniu ce le poate aduce succesul, reuşita şi chiar celebritatea. Din nefericire, foarte mulţi dintre aceştia se pierd în lucrurile mărunte, slujbe nepotrivite sau chiar afaceri neimportante şi încep să nu mai aibă încredere în sclipirile lor de geniu. Specialiştii le recomandă acestora să aibă încredere în propriile idei.

Visele în care apar personaje mistice

Visul în care îşi fac prezenţa personaje biblice benefice, dar şi demoni, apare în mod asemănător cu visul „fantastic” descris anterior. Cu toate acestea, cei care visează zei, sfinţi sau pe Dumnezeu ori diavoli, diferă esenţial de cei care au vise fantastice cu extratereştri, călătorii în Cosmos sau alte tărîmuri magice. În general, sunt indivizi creativi, inventivi, care au simţul moral dezvoltat, dar şi foarte multe temeri şi idei preconcepute. Cei mai mulţi fac parte din categoria celor care pun pasiune în ceea ce fac, nu lasă lucrurile începute neterminate. În cîteva cuvinte, pot fi descrişi ca visători, inteligenţi, dar şi uşor naivi în ceea ce priveşte relaţiile cu oamenii. Ca un exemplu, ei pot fi oameni de ştiinţă sau artişti desăvîrşiţi, dar nu ar observa că iubita sau iubitul lor îi înşală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?