Moldova ocupă locul nouă în lume după viteză de încărcare a datelor de pe Internet

Moldova ocupă locul nouă în lume după viteză de încărcare a datelor de pe Internet
Foto: korzh.net
Numărul abonaţilor la serviciile de acces la Internet, în Republica Moldova, în ultimii 10 ani, a crescut de peste cinci ori: de la 13,8 mii în anul 2002 pînă la 750 mii, la finele primului trimestru al anului 2014, transmite NOI.md. Aceste date sînt prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), care precizează că este vorba despre serviciile de acces la Internet fix şi Internet mobil dedicat.

ANRCETI menționează că în ceea ce priveşte viteza de acces la Internetul fix, potrivit datelor site-ului www.netindex.com, Republica Moldova în topul ţărilor lumii se clasează la capitolul viteză de descărcare a datelor pe locul 14 (cu 36,4 Mbps), iar la capitolul viteză de încărcare a datelor - pe locul 9 (cu 30 Mbps).

Aplicarea tehnologiilor 3G şi 4G a modificat structura conexiunilor active de acces mobil la Internet. În anul 2013, peste 778,7 mii de conexiuni au fost realizate în baza tehnologiilor 3G, 3G+, EV – DO şi 4G.

În prezent, cea mai mare viteză disponibilă pentru accesul la Internet fix este de 1000 Mbps, iar pentru accesul mobil la Internet - de 150 Mbps. Acum 10 ani, cea mai avansată tehnologie mobilă - EDGE– oferea o viteză maximă de acces mobil la Internet de 236 Kbs .
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load