X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nereguli la comercializarea aparatelor de aer condiționat

19 aug. 2014,, 07:00   Societate
3550 1
Фото: ifjusagihaz.hu
Agenția pentru Protecția Consumatorilor a depistat mai multe nereguli la comercializarea aparatelor de aer condiționat. În consecință, cîteva loturi de aparate au fost interzise spre comercializare, notează NOI.md.

Cele mai frecvente încălcări descoperite țin de lipsa instrucţiunilor de instalare şi utilizare a aparatelor, lipsa informației despre țara producătoare și importator, lipsa informației în limba de stat. De asemenea, în cadrul acestei campanii, la un agent economic au fost descoperite șase loturi de produse electrocasnice fără certificate de conformitate, ceea ce reprezintă o gravă încălcare a drepturilor consumatorilor.

Pe marginea încălcărilor depistate, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor urmează să aplice amenzi. De asemenea, au fost eliberate prescripții de interzicere temporară a loturilor.

Campania de verificare a agenților economici ce comercializează aparate de aer condiționat s-a desfășurat în perioada 7-15 august. Amintim că aceste verificări fac parte din controalele planificate pentru semestrul II al anului 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?