Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Oligarhii ucraineni se pregătesc de lupta sîngeroasă pentru reîmpărțirea țării (VIDEO)

19 aug. 2014,, 01:05   Externe
12077 19
Foto: dcnews.ro
De ce se urăsc reciproc feudalii ucraineni? Oligarhii, care deja au armate private, pot transfera războiul civil, într-o nouă fază, mai sîngeroasă. Foștii sponsori ai Maidanului au mirosit prada.

În ultimii ani în Ucraina nu au mai rămas oameni de afaceri, deputați și funcționari, care nu s-ar fi asociat cu cineva dintre marii oligarhi. Iar perspectiva unei noi redistribuiri a proprietății a lansat "efectul de domino", cînd amenințarea planează asupra reprezentanților tuturor structurilor de afaceri din Ucraina.

Este foarte simplu să deosebești un simplu comerciant de proprietarul unei bucăți a noii Ucraine. Toți cei care pretind la putere în țară, au creat propriile unități de luptă. Cineva mai ieftine, din infractori, în timp ce alții își pot permite să angajeze detașamente de elită a specialiștilor străini.

Armată personală este o modalitate eficientă de a rezolva orice problemă de afaceri. Iar pentru oligarhii ucraineni este, de asemenea, o pîrghie de influență asupra guvernului. Cînd președintele Poroșenko a declarat că toate grupările armate neoficiale trebuie să fie desființate, Kolomoiski, de exemplu, categoric a refuzat acest lucru.

Săptămîna trecută s-a produs un eveniment extraordinar, care părea altădată imposibil. Odiosul oligarh, ideologul și sponsorul operațiunilor de reprimare Igor Kolomoiski s-a pomenit printre acuzați. Comitetul de Anchetă din Rusia demult îl are în vizor pe omul care împărțea premii pentru cei uciși și răpiți în Donbass, dar cine ar fi crezut că în urmărirea miliardarului lipsit de scrupule se vor implica procurorii ucraineni.

Potrivit Procurorului General al Ucrainei, Vitali Iarema, lui Kolomoiski i-a fost intentat dosar penal. Oamenii informați cred că aceasta este o prevestire a unor șocuri globale. Războiul civil intră într-o nouă fază. În Ucraina, începe lupta oligarhilor, cărora le este prea strîmt într-o țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?