Numărul utilizatorilor serviciilor de telefonie mobilă în Moldova a crescut de 40 de ori

Numărul utilizatorilor serviciilor de telefonie mobilă în Moldova a crescut de 40 de ori
Foto: mobilissimo.ro
Numărul utilizatorilor serviciilor de telefonie mobilă în Republica Moldova, pe parcursul ultimilor 14 ani, a crescut de aproape 40 de ori – de la 111,5 mii în anul 2000 pînă la 4,5 milioane în anul 2014, transmite NOI.md. aceste date sînt prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), care pe 17 august a marcat 14 ani de activitate.

Potrivit ANRCETI, în perioada de referință, rata de penetrare a serviciilor raportată la o sută de locuitori s-a majorat de la 3% pînă la 126,3%. Totodată, traficul de voce mediu lunar per utilizator a crescut mai bine de două ori: de la 87 minute în anul 2000 pînă la 203 minute în anul 2014.

ANRCETI menționează că, pe parcursul ultimilor 14 ani, sectorul de comunicaţii electronice a devenit unul din cele mai dinamice sectoare ale economiei naţionale, iar cele mai spectaculoase creşteri au fost înregistrate pe segmentul servicii de telefonie mobilă.

De menționat că un alt proiect important, finalizat de ANRCETI în anul 2013, vizează implementarea portabilităţii numerelor în reţelele de telefonie mobilă şi fixă. Lansarea acestui proiect a contribuit, pe de o parte, la creşterea libertăţii de alegere a utilizatorilor finali, iar, pe de altă parte, la intensificarea concurenţei între furnizorii de pe pieţele de telefonie. Faptul că în mai bine de un an de la lansarea proiectului au fost portate circa 50 mii de numere telefonice demonstrează că portabilitatea numerelor funcţionează bine, iar utilizatorii de telefonie au înţeles avantajele acestui serviciu.

 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load