X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Două companii franceze sînt interesate de producerea uleiurilor eterice din Moldova

18 aug. 2014,, 12:15   Economie
8620 0
Foto: ayzdorov.ru
Companiile franceze Beten International şi MANE sînt interesate de producerea uleiurilor eterice din levănţică din Moldova.

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi a relatat agenției "Infotag" că MANE deja a procurat două fabrici de prelucrare a levănţicii în satul Pervomaiscoe, raionul Hînceşti, şi Alexăndreşti, raionul Rîşcani.

"MANE este un investitor mare, care planifică să investească bani în modernizarea uzinelor cu scopul de îmbunătăţire a calităţii uleiurilor eterice şi extinderea producerii. Beten International a fost de acord să achiziţioneze toată producţia fabricată la aceste uzine. Astfel, avem producători şi cumpărători, care sînt dispuşi să investească în dezvoltarea ramurii", a menţionat el.

Potrivit lui, Ministerul poartă negocieri cu producătorii agricoli în raza de 30 km de la uzine pentru creşterea plantelor.

"Pentru ca levănţica să-şi păstreze toate calităţile, uzinele trebuie să fie amplasate în apropiere de cîmpurile unde este crescută. Pentru o funcţionare normală a uzinei trebuie să existe plantaţii de cel puţin o mie de hectare. Cu mulţi agricultori ne-am înţeles deja, ei au dat în arendă loturile lor, cu alţii urmează să vorbim, dar sîntem convinşi că spre anul viitor vom reuşi să asigurăm terenul necesar pentru plantarea levănţicii", a spus Gaberi.

El este convins că vor cîştiga toţi – începînd cu agricultorii şi terminînd cu cumpărătorii de uleiuri eterice, deoarece venitul acestei ramuri depăşeşte de cîteva ori venitul altor sectoare ale agriculturii.

"Creşterea plantelor pentru uleiuri eterice este de două ori mai avantajoasă decît creşterea porumbului sau a altor culturi. Fermierii trebuie să înţeleagă că este o bună oportunitate de a cîştiga bani, deoarece în această ramură nu există o mare concurenţă", a subliniat Gaberi.

Viceministrul a relatat că în curînd se aşteaptă venirea celui de-al doilea grup de investitori din Franţa, interesaţi de producerea uleiurilor din levănţică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?