Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Primăria întreprinde măsuri de susținere a agriculturilor (VIDEO)

18 aug. 2014,, 10:35   Societate
3972 0
Foto: noi.md
Mai multe iarmaroace vor fi deschise în toate sectoarele capitalei, pentru producătorii de fructe și legume afectați de embargoul instituit de Federația Rusă. Decizia a fost luată de primăria capitalei în vederea susținerii agricultorilor, informează NOI.md.

Autorizațiile de comercializare vor fi eliberate gratuit comercianților, iarmaroacele urmînd a fi deschise în cîte trei locații din fiecare sector al capitalei, în zilele de sîmbătă și duminică. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, le-a cerut pretorilor de sector să implice și serviciile Primăriei în menținerea ordinii și curățeniei în spațiile destinate comercializării. Edilul a ținut să precizeze că cheltuielile de întreținere vor fi acoperite din Fondul de rezervă al Primăriei.

„Stimați colegi, nu vă zgîrciți, dați atîtea locații cîte solicitări vor fi. Dacă nu sînt surse pentru acoperirea cheltuielilor legate de asigurarea menținerii adecvate a terenurilor respective, salubrizarea lor, le vom aloca din Fondul de rezervă, dar trebuie să se vadă o implicare din partea noastră, nu doar să dăm autorizație. Parcă văd că o să apară intermediarii. Nu este rău, dar ar fi bine să fie susținuți în primul rînd producătorii”, a menționat Chirtoacă în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Primarul le-a cerut pretorilor de sector să prezinte informații complete despre locațiile iarmaroacelor pînă diseară, iar ulterior anunțul să fie dat publicității.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?