Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mark Zuckerberg face un duș cu gheață în scop caritabil

16 aug. 2014,, 16:30   Showbiz
4988 0
Foto: agerpres.ro
Creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a invitat pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, să-i urmeze exemplul și să-și verse în cap o găleată cu apă amestecată cu gheață, dînd astfel curs unei provocări în scopuri caritabile, la modă pe rețelele sociale, numită 'Ice-Bucket Challenge', relatează presa internațională de joi.

Pe contul său de Facebook cu 30 de milioane de fani, Zuckerberg a postat un clip video care îl arată în timp ce se udă cu apă extrem de rece, răspunzînd astfel invitației primite în ajun de la guvernatorul statului american New Jersey, Chris Christie. Totodată, conform regulii acestui 'joc', el i-a numit pe Bill Gates, pe Sheryl Sandberg, colega sa de la Facebook, și pe Reed Hastings, fondatorul și directorul executiv de la Netflix, să răspundă provocării găleții cu apă înghețată în termen de cel mult 24 de ore. În caz contrar, ar urma să doneze cîte o sută de dolari în contul fundației ALS, care luptă contra sclerozei multiple aminotrofice.

'Ice-Bucket Challenge' a fost lansată de un american din statul Massachusetts, diagnosticat cu ALS, care a încercat ca prin această metodă să ridice gradul de conștientizare a publicului în legătură cu această boală neurovegetativă, care afectează creierul și măduva spinării, ducînd la paralizie.

Ideea a avut succes pe rețelele de socializare nu doar la oamenii obișnuiți, ci și la politicieni și la personalități din diverse domenii.

Rezultatele au început să se vadă, donațiile pentru fundația ALS crescînd de zece ori, după cum a declarat Carol Hamilton, director la institutul de studiere a terapiilor pentru ALS din Massachusetts, scrie publicația Time.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?