X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul SUA: Vinurile moldoveneşti au toate şansele să cucerească piaţa Americii (VIDEO)

15 aug. 2014,, 09:00   Economie
4388 1
Foto: noi.md
„În urmă cu douăzeci de ani, americanii nu ştiau gustul vinurilor din Africa de Sud, din Cile, Australia. Astăzi însă acestea sînt pe rafturile tuturor magazinelor din ţară – de la litoral la litoral. Sînt convins că în curînd locurile pe aceste rafturi vor fi ocupate de vinurile moldoveneşti”, a declarat ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, informează NOI.md.

În cadrul întrevederii desfăşurate joi cu membrii unei delegaţii a vinificatorilor şi viticultorilor, care au revenit recent din SUA, William Moser i-a întrebat despre impresiile întreprinzătorilor noștri în urma călătoriei şi despre planurile lor de viitor.

El a recunoscut că în acel moment s-a aflat în concediu în ţara sa şi a urmărit cu atenţie informaţiile din presă privind vizita vinificatorilor moldoveni. Ambasadorul a menţionat că „jurnaliştii din America, iar ei sînt foarte capricioşi şi exigenţi, au salutat atît delegaţia, cît şi vinurile din Moldova”.

„Să vă spun cinstit, noi acasă nu organizăm atît de profesionist şi, totodată, atît de cald prezentările vinurilor noastre, aşa cum am făcut-o cu partenerii americani, a subliniat ministrul Agriculturii Vasile Bumacov. – Ne-am întors mîndri pentru vinurile noastre, care au fost primite excelent de publicul american exigent, şi, totodată, foarte entuziasmaţi de perspectivele ce se deschid în faţa noastră”.

„Ne aşteaptă o muncă serioasă, voluminoasă şi deloc ieftină pentru promovarea brandului moldovenesc, care este mai uşor de promovat împreună decît de fiecare în separat”, a menţionat vicedirectorul Agenţiei Naţionale a Viei şi Vinului Vitalie Panuţa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?