Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Transnistria au loc lucrări pentru deschiderea traficului aerian

15 aug. 2014,, 07:00   Societate
5928 3
Foto: karadeniz-press.ro
Serviciul transporturi şi gospodăria drumurilor din Transnistria a demarat lucrări în vederea deschiderii traficului aerian în regiune.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Serviciului, şeful acestuia, Maxim Posajennicov, a menţionat că activitatea a fost impulsionată de Codul aerian, semnat de liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, şi care va intra în vigoare peste două luni.

„Acesta este un document unic pentru republica noastră, care face posibilă reglementarea activităţii în domeniul aviaţiei, dar şi folosirea spaţiului aerian al RMN. În republică va fi posibilă dezvoltarea în continuare a transporturilor aeriene de mărfuri şi pasageri, care va asigura dezvoltarea economică a statului”, a subliniat el.

În cadrul dezbaterilor asupra proiectului de lege în Sovietul Suprem, s-a menţionat că transportatorii aerieni internaţionali vor urma să se înţeleagă cu autorităţile din Transnistria în privinţa survolării teritoriului acesteia, dar şi să plătească compensaţii pentru utilizarea spaţiului aerian al regiunii şi prejudiciul adus ecologiei regiunii. Guvernul de la Tiraspol urmează să stabilească mărimea acestora.

Pe teritoriul Transnistriei, în perioada sovietică au existat două aerodromuri: la Camenca şi unul militar, la Tiraspol. Primul a degradat demult, iar în privinţa celui de-al doilea autorităţile regiunii insistă, în ultimul timp, să fie redeschis şi utilizat. Pentru aceasta pledează şi Rusia. Moldova însă este împotrivă, considerînd că Aeroportul Chişinău, aflat la o distanţă de 60 km, face faţă pe deplin transporturilor aeriene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?