X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul a creat un grup de lucru pentru demontarea funicularului

14 aug. 2014,, 10:45   Societate
4704 0
Foto: noi.md
Guvernul a creat miercuri un grup de lucru pentru a examina problema demontării funicularului dintre Rezina şi Rîbniţa.

Potrivit agenţiei "Infotag", viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a declarat că funicularul a fost construit în 1962 şi exploatat pentru nevoile fabricii locale de ciment, dar din 1991 nu mai este utilizat.

„Astăzi reprezintă o ameninţare reală pentru populaţie. În mai 2014, cu Rusia a fost semnat un protocol de contribuire la demontare, a avut loc inspectarea funicularului de către specialişti din cadrul Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă, care este gata să ofere asistenţa tehnică necesară, inclusiv un elicopter special. Rusia intenţionează să înceapă lucrările în septembrie", a spus el, exprimîndu-şi opinia că proiectul va servi la consolidarea încrederii între Chişinău şi Tiraspol.

Un grup de lucru va fi condus de şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Handrabura. Din acesta mai fac parte adjunctul copreşedintelui Comisiei Unificate de Control din partea Republicii Moldova, Sergiu Golovaci, viceministrul de interne Ion Bodrug, vicedirectorul Serviciului de Informaţii şi Securitate Vadim Vrabie, primarul orașului Rezina, Mihai Cebotari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?