Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Colecţia Grădinii Zoologice din Chişinău a fost completată cu două păsări rare

14 aug. 2014,, 09:45   Societate
4580 0
Foto: out4walk.com
Colecţia Grădinii Zoologice din Chişinău a fost completată cu două specii rare de vulturi – zagan şi acvila de cîmp.

Vicedirectorul Grădinii Zoologice, Eugen Matveev, a comunicat agenţiei "Infotag" că vulturii au fost aduşi din oraşul kazah Şîmkent în schimbul unui tigru de un an.

"Puiul de tigru urma să devină al treilea membru al familiei de tigri bengalezi – Cinghiz şi Roxana. Noi însă am decis să schimbăm puiul, care se dezvolta bine, pe o pasăre extrem de rară, dar am primit de la partenerii noştri chiar două. Zaganul este faimos prin faptul că în timpul vînătorii poate purta în aer o pradă de 30 kg. Un astfel de exemplar este o raritate chiar şi pentru cele mai bogate grădini zoologice din Europa. Îmi aduc aminte că văzusem cîteva păsări din această specie doar în Estonia. Despre preţ nici nu poate fi vorba nici ipotetic – o astfel de piaţă nici nu există. Astfel, chişinăuienii vor avea ce vedea în acest sezon", a spus el.

Colecţia Grădinii Zoologice numără 1700 de animale şi păsări, o treime fiind incluse în Cartea Roşie. Cele mai apropiate grădini zoologice sînt la Nicolaev (Ucraina) şi la Bucureşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?