Compania Moldcell a primit trei licenţe noi

Compania Moldcell a primit trei licenţe noi
Foto: moldcell.md
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a eliberat 11 august încă unui furnizor de servicii de telefonie mobilă GSM – ÎM "Moldcell" SA, trei licenţe pentru dreptul de utilizare a resurselor de spectru radio din benzile de frecvenţe 800, 900 şi 1800 MHz - în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii mobile celulare terestre, relatează NOI.md. Noile licenţe au fost eliberate pe un termen de 15 ani, cu începere din 6 noiembrie 2014, în legătură cu expirarea termenului de valabilitate a licenţei deţinute în prezent de către SA „Moldcell”.

Licenţele au fost înmânate directorului general al SA "Moldcell", Mehmet Barkin Secen, de către directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa. După ceremonia de înmânare, directorul ANRCETI a menţionat că cele trei licenţe oferă companiei Moldcell, ca şi altor titulari de licenţe noi, posibilitatea de a utiliza un volum de spectru mult mai mare decât îl deţine în prezent, fapt ce îi va permite să asigure o dezvoltare durabilă a reţelelor pe care le operează.

Noile licenţe au fost eliberate SA „Moldcell” după ce compania a achitat suma integrală a taxelor de licenţă. În total, SA „Moldcell” a virat la bugetul de stat, pentru cele trei licenţe, echivalentul în lei moldoveneşti a 25,5 milioane Euro.

La 1 august curent încă un furnizor – SA „Orange Moldova” - a primit de la ANRCETI trei licenţe noi pentru dreptul de utilizare a resurselor de spectru radio din benzile 800, 900 şi 1800 MHz , pentru care a achitat la buget aceiaşi sumă de 25,5 milioane Euro.

Până la 25 august curent, ANRCETI intenţionează să elibereze încă două licenţe noi SA „Moldtelecom”, pentru dreptul de utilizare a resurselor de spectru radio din benzile de frecvenţe 900 şi 1800.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load