X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Serbia intenționează să devină lider după exportul de mere în Rusia în locul Poloniei și Moldovei

11 aug. 2014,, 14:45   Economie
3523 0
Foto: noi.md
Serbia intenționează să devină lider după volumul exportului de mere în acest an pe piața rusă, în locul Poloniei și Moldovei, notează NOI.md cu referire la publicația „APK-Inform: ovoșci & fruktî”.

Potrivit sursei citate, producătorii din Serbia speră să stabilească în acest an un nou record de export de mere în Rusia, ca urmare a interdicției temporare impuse de Rusia la importul de mere din Polonia și Moldova. Anterior Rusia importa din Polonia și Moldova mai bine de 50% din volumul total al importului de mere.

Astfel, pînă la introducerea embargoului Moldova ocupa locul doi după livrările de mere în Rusia cu o cotă de 17%, iar Polonia deținea o cotă de 47% pe piața rusă.

Serbia a majorat în anul 2013 exportul de mere în Rusia de 2,5 ori, ceea ce a plasat-o pe locul trei printre exportatorii de mere pe piața rusă cu o cotă de aproape 10%.

Potrivit estimărilor experților internaționali, în anul curent Serbia va obține o recoltă record de mere, ceea ce în condițiile create pe piața internațională îi va permite să majoreze semnificativ volumul exportului. Fermierii sîrbi deja au anunțat că se atestă un interes sporit din partea companiilor din Rusia, care acum sînt nevoite să găsească alternative merelor poloneze și moldovenești. În aceste condiții Serbia planifică să sporească exportul de mere în Rusia cu cel puțin 30%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?