Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Au fost majorate tarifele la apelurile telefonice din Rusia în Moldova pentru muncitorii migranți

11 aug. 2014,, 09:00   Economie
4551 1
Foto : itar-tass.com
Operatorii de telefonie mobilă din Rusia au majorat prețurile la apelurile din Rusia în Moldova și alte țări din CSI în grupele tarifele destinate migranților, informează NOI.md. Potrivit presei de la Moscova, compania de telefonie mobilă „MTS” a majorat prețurile pentru grupele tarifare „Țara ta” și „Vizitator”. Astfel, pînă la majorare un minut pentru apelurile în Moldova, Azerbaidjan și Belarus pentru grupa tarifară „Țara ta” costa 4,5 ruble, iar începînd cu minutul 4 sau 5 – 1,5 ruble. Acum apelurile în Belarus și Azerbaidjan vor costa 11,5 ruble per minut, iar apelurile în Moldova – 4,5 ruble, fără reduceri ulterioare.

La grupa tarifară „Vizitator” un apel din Rusia în statele CSI costa 5,49 ruble, iar începînd cu minutul 4 – 2,49 ruble. Acum apelurile în Belarus și Azerbaidjan vor costa 11,5 ruble per minut, iar apelurile în Moldova – 10 ruble.

Totodată, de la 1 august a majorat prețurile și compania „Vîmpelkom”. Astfel, primele 5 minute pentru apelurile în Belarus în grupa tarifară ”Bine ați venit” vor costa 7 ruble în loc de 5,5 ruble, iar pentru Moldova – 6 ruble în loc de 5,5 ruble. Începînd cu minutul 6 apelurile vor costa 3,5 ruble per minut în loc de 2,5 ruble.

Reprezentanții companiilor nu au explicat aceste majorări. Experții consideră că majorarea tarifelor este determinată de deprecierea rublei în raport cu alte valute.

Potrivit experților, în Moscova aproape 15% dintre abonații telefoniei mobile sînt muncitori migranți. Posibil, din contul majorării prețurilor la apeluri operatorii doresc să-și sporească veniturile, însă acest lucru este puțin probabil. Majoritatea migranților își monitorizează foarte atent cheltuielile, de aceea ei nu vor putea cheltui pentru convorbirile telefonice sume cu mult mai mari ca înainte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?