Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Președintele Judecătoriei Glodeni, adus în fața justiției

8 aug. 2014,, 10:15   Societate
2913 0
Foto: caleaeuropeana.ro
Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei dosarul de învinuire a preşedintelui Judecătoriei raionului Glodeni, acuzat de corupere pasivă. Judecătorul va compărea pe banca acuzaţilor împreună cu persoana care a încercat să-i ofere mită pentru a scăpa de pedeapsă.

Magistratul a fost reţinut în flagrant de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, pe 16 aprilie curent, în incinta Judecătoriei Glodeni, imediat după primirea sumei de 10 mii de lei, oferită de un inculpat. În schimbul banilor, magistratul urma să-l absolvească pe bărbat de pedeapsă pentru comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

Ulterior, judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, la demersul procurorului general, Corneliu Gurin. Atît magistratul, cît și bărbatul care a dat mită au fost cercetați în stare de libertate.

Pentru a asigura examinarea imparțială a cauzei penale, dosarul în care este vizat magistratul urmează a fi transferat de la Judecătoria Glodeni la o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?