X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Noile panouri solare subțiri pot fi instalate pe orice suprafață

14 iul. 2020,, 02:00   Ştiinţă şi IT
8469 0

Noile panouri solare subțiri pot fi fixate pe orice suprafață. Pînă în 2023, acestea vor deveni cu 3% mai eficiente decît analogii.


Profesorul de Fizică al Universității Newcastle, Paul Dastour, a declarat că echipa sa a finalizat un proiect demonstrativ complet și că au mai multe dezvoltări care ar putea deveni comerciale în viitor.


Dispozitivele utilizează polimeri organici care captează energia solară și conduc electricitatea. Polimerii lichizi sînt așezați pe foile materialului în straturi, din care se obțin panouri cu o grosime de 0,075 mm. Cercetătorii au renunțat la siliciu — materialul de bază utilizat în panourile tradiționale.


Echipa a estimat că, pentru a fi competitivă, tehnologia ar trebui să funcționeze timp de cel puțin trei ani și să funcționeze cu 3% mai eficient decît panourile obișnuite. Astfel de rezultate cercetătorii le vor putea atinge pînă în 2023.

Cercetătorii au adăugat că în viitorul apropiat panourile solare tipărite vor putea fi instalate pe orice suprafață.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?