Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Polițiștii care au maltratat un deputat în 2009 au fost achitați

6 aug. 2014,, 17:00   Societate
3333 0
Foto: karadenizpress.ro
Doi foști polițiști suspectați că ar fi maltratat-o pe fosta deputată Valentina Cușnir în timpul violențelor din aprilie 2009 au fost achitați. Hotărîrea a fost pronunțată astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani a capitalei, notează NOI.md cu referire la Procuratura Generală.

Instanța a dispus achitarea fostului şef al Direcţiei generale poliţie ordine publică şi a adjunctului acestuia, pe motiv că fapta nu ar fi fost săvîrşită de către inculpaţi. Potrivit procurorului, foștii polițiștii ar fi comis exces de putere, cu aplicarea violenţei. Oamenii legii au stabilit că în seara de 7 aprilie 2009, în preajma Pieţei Marii Adunări Naţionale, inculpaţii i-au adus injurii fostei deputate, au îmbrîncit-o, au imobilizat-o și au deposedat-o de megafon. Poliţiştii i-au aplicat femeii mai multe lovituri, cauzîndu-i vătămări corporale medii.

Deși procurorii au solicitat instanţei de judecată pedepse cu cinci ani de închisoare cu executare pentru foștii polițiști, instanța a respins demersul. Sentinţa de achitare urmează a fi contestată la Curtea de Apel de către procurori, anunță Procuratura Generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?