Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Legitimații cu microcipuri pentru funcționarii moldoveni

6 aug. 2014,, 14:45   Societate
4254 0
Foto: timpul.md
Centrul de Telecomunicații Speciale a emis primele legitimații de tip nou pentru funcționarii publici, notează NOI.md cu referire la o notă informativă a instituției.

În premieră pentru Republica Moldova, noile legitimații vor conține două microcipuri, care vor asigura accesul în sediul Guvernului și vor servi pentru semnătura digitală a funcționarului public.

„Legitimațiile de tip nou reprezintă o inovație în domeniul TI și sînt implementate pentru prima dată în Republica Moldova. Utilizarea acestora va permite accesul securizat la locul de muncă, iar semnătura digitală încorporată va eficientiza lucrul funcționarului public”, a menționat directorul general al CTS, Serghei Popovici.

Astfel, la intrarea în sediul Guvernului, funcționarul va fi identificat prin scanarea legitimației. Potrivit Centrului de Telecomunicații Speciale, nivelul de securizare al documentelor este unul foarte înalt, ceea ce face imposibilă falsificarea legitimațiilor.

De cealaltă parte, semnătura digitală încorporată va permite funcționarilor să semneze sau să verifice documentele în format electronic, să beneficieze de serviciile electronice publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?