Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

România pregătește o surpriză pentru producătorii moldoveni de fructe

6 aug. 2014,, 12:15   Economie
6477 8
Foto : rosagrobiz.com
În timpul apropiat vor fi încheiate contracte directe privind livrarea fructelor moldovenești în rețelele comerciale din România „Carrefour” și „Metro”, iar Guvernul de la București mai pregătește o surpriză plăcută pentru producătorii de fructe din Moldova, notează NOI.md.

Informația a fost comunicată de viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vlad Loghin, care a comentat pentru „Europa Liberă” rezultatele recentei întrevederi de la București cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și ai celor mai mari rețele de comerț din țara vecină. Vlad Loghin a precizat că contractele între producătorii autohtoni și rețelele comerciale din România vor fi încheiate pe parcursul săptămînii curente și celei următoare.

Totodată, oficialul a menționat că în două săptămîni Guvernul României va veni cu un anunţ, cu o surpriză foarte frumoasă pentru producătorii moldoveni. „Nu vreau să o anunţ din timp, dar aşteptăm între 20 şi 27 august această iniţiativă şi o să vedeţi că este una foarte importantă”, a declarat Loghin.

Totodată, viceministrul Agriculturii a subliniat că fermierii moldoveni nu trebuie să se limiteze doar la piaţa europeană, la aceste 80 de mii de tone de mere. În opinia lui Loghin, dacă fructele moldovenești vor corespunde standardelor europene, producția autohtonă ar putea fi exportată în America de Nord, întrucît costurile de transport pentru expedierea în acea zonă nu sînt cu mult mai mari sau chiar deseori sînt mai mici decît costurile de transport pentru livrarea în unele regiuni îndepărtate ale Rusiei. Vlad Loghin a amintit că producătorii din Moldova au posibilitatea de a finanţa procesul de ambalare, de sortare, de calibrare din sursele acordate de UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?