Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Corman l-a devansat pe Filat în topul celor mai influenți politicieni

5 aug. 2014,, 15:00   Politică
3731 3
Foto: point.md
Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon” a făcut astăzi publice rezultatele Topului celor mai influenți politicieni ai lunii iulie. Lider în clasamentul întocmit de instituție rămîne a fi premierul Iurie Leancă, urmat în top de președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM Igor Corman, relatează NOI.md.

Corman a urcat două poziții în top, devansîndu-l astfel pe liderul PLDM, Vlad Filat, care s-a poziționat în luna iulie pe locul 3. Locul 4 în clasamentul celor mai influenți politicieni i-a revenit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, în timp ce pe poziția a 5-a s-a clasat ministrul Educației, Maia Sandu. Potrivit experților, urcarea Maiei Sandu în top se datorează prestanței sale în promovarea reformelor.

Pe poziția a 6-a în clasamentul celor mai influenți politicieni s-a clasat șeful statului, Nicolae Timfoti, locul 7 este ocupat de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, iar 8 – de liderul PCRM, Vladimir Voronin. Ultimele două poziții în top 10 cei mai influenți politicieni ai lunii iulie sînt ocupate de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, și ministrul Economiei, Andrian Candu.

Din Top 10 cei mai influenți politicieni au decăzut liderul PDM, Marian Lupu, și prim-vicepreședintele formațiunii, Vladimir Plahotniuc, care s-au clasat pe poziția a 11-a și, respectiv, a 13-a.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?