X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ai ochii umflați? Află care ar fi motivul

1 sep. 2023,, 03:00   Externe
2571 0

Mulți oameni sînt preocupați de modul în care ar putea scapă de pungile de sub ochi. Femeile, în special, cheltuie bani și timp pentru a putea ascunde aceste „imperfecțiuni”, fără să se întrebe cum de le-au căpătat.

Pentru că există întotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi și, de multe ori, aceste cauze pot fi ușor de evitat. Iată 4 cauze pentru care ai ochii umflați, transmite sfatulparintilor.ro.

Ochi umflați. Lipsa somnului
Prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui singur: dorm suficient? Dacă nu, atunci stai mai mult timp în pat. „Somnul de frumusețe” nu este doar o figura de stil. Este o componentă importantă a oricărei rutine de îngrijire a pielii. Doar uită-te la ce se întîmplă cu corpul tău cînd nu dormi suficient.

Ai o alergie de care nu știi?
Alergiile nu sînt cauzate doar de polen. Da, o sensibilitate la mediu poate oricînd să-și facă apariția sub formă unor ochi umflați care lăcrimează încontinuu. Însă și alergiile alimentare pot, de asemenea, să-ți facă pungi sub ochi.

Simtomele unei alergii ori ale unei sensibilități pot apare oriunde pe corp nu doar în sistemul digestiv. Simtomele evidente pot varia de la o persoană la altă, de la un aliment la altul, însă de multe ori manifestările alergiilor alimentare pot include ochi lacrimosi, iritații de piele ori ochi/față umflați.


Dacă observi că te confrunți cu vreunul dintre simtomele de mai sus după ce ai consumat un anume aliment sînt șanse că organismul să aibă o reacție adversă la unul dintre ingredientele produsului respectiv. Dacă reacțiile sînt severe mergi de urgență la medicul de familie care îți va recomandă anumite teste pentru a vedea la ce alimente și ingrediente eșți alergic.

Cea mai ieftină versiune a testării este să elimiti tu însuți din dietă cîte ceva. Poți începe prin renunțarea la alergenii cunoscuți (glutem, lactate, soia, arahide, ouă, zahăr) pentru 21 de zile. Și apoi încet le poți reintroduce, unul cîte unul la fiecare trei zile. Dacă ți se umflă ochii după ce ai consumat unul dintre ingrediente, sînt șanse mari că organismului tău să nu-i placă. Și acesta este motivul pentru care ochii tăi arată precum cei ai unui bulldog.

Ai o tiroidă leneșă ori inactivă?
Ochii umflați se numără printre simtomele hipotiroidismului. Dacă te mai confrunți și cu altele care se potrivesc cu boală respectivă vorbește cu doctorul de familie pentru a-ți face cîteva investigații.

Ai o dietă bogată în sare?
Cîtă sare consumi? O dietă bogată în sodiu favorizează retenția fluidelor, ceea ce va avea că efect ochi umflați, pe lîngă alte părți ale corpului la fel de „pufoase”. Fii atent la nivelul de sare din alimentație mai ales dacă manci produse procesate.

Remedii ochi umflați
– Castravetele: este folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea pielii. Taie cîteva felii de castravete și pune-le pe ochi (nu înainte de a elimina orice make up) și lasă-le acolo timp de 10 minute. Răceală castraveților alături de vitamina C și acidul cafeic vor reduce atît iritatia pielii, cît și umflătură.

– Cartof crud: Taie legumă în felii, lasă-le cîteva clipe în apă apoi pune-le pe ochii umflați. Cartofii conțîn o enzima naturală care ajută la decolorare, dar și astringent natural care elimina excesul de apă din piele.

– Banane: Nivelul ridicat de potasiu ajută la contracararea sării care duce la retenția de fluide. Poți fie mînca una, fie să-ți pui o pastă de banane pe ochi.

– Punguțe cu ceai verde: Majoritatea cremelor pentru ochi conțîn cofeină așa că de ce nu ți-ai pune două pliculețe de ceai verde direct pe ochi. Conțin nu doar cofeină, ci și o mulțime de antioxidanți. Pune în frigider 2 punguțe de ceai și după ce s-au răcit bine lasă-le pe ochi timp de 20 de minute.

– Orice produs congelat: Gheață, legume congelate, linguri reci oricare dintre ele va ajută la descreșterea inflamației prin racorirea celulelor sîngelui.

10
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?