X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Reprezentanța UE a spus cum Bruxelles-ul va susține Moldova în condițiile interdicțiilor impuse de Rusia

31 iul. 2014,, 15:30   Societate
4665 8
Foto: trm.md
Reprezentanța Uniunii Europene în Republica Moldova a difuzat o informație privind măsurile propuse de UE „pentru a liberaliza în continuare accesul la piața UE, ca răspuns la restricțiile privind schimburile comerciale impuse de Guvernul Federației Ruse”, relatează NOI.md.

În primul rînd, aplicarea provizorie a Acordului de asociere, inclusiv Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător, va începe cu o lună mai devreme de la 1 septembrie 2014. (Părțile au convenit că Acordul va fi pus în aplicare înainte de ratificarea oficială de către toate statele membre ale UE – n.red.).

În al doilea rînd, Comisia Europeană lucrează în prezent la măsuri de sprijinire a partenerului său asociat, Republica Moldova, prin liberalizarea în continuare a accesului la piața UE.

În al treilea rînd, „UE regretă mai multe decizii recente ale autorităților ruse de a interzice accesul pe piața rusă a unor produse moldovenești, printre care diferite fructe, și invită ambele părți să rezolve problemele în conformitate cu regulile OMC, și așteaptă înlăturarea cît mai rapidă a acestor obstacole din calea comerțului”.

Comentariul Reprezentanței UE în Moldova a fost semnat de consultantul media Victor Guștiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?