Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Corman s-a pronunţat în privinţa posibilităţii coaliţiilor postelectorale ale Partidului Democrat

31 iul. 2014,, 08:00   Societate
4044 2
Foto: noi.md
„Categoric nu vreau să discut despre anumite scenarii postelectorale”, a comentat pentru „Europa Liberă” preşedintele Parlamentului, Igor Corman, posibilitatea creării după alegeri a unei coaliţii între Partidul Democrat şi PCRM, relatează NOI.md.

„Eu vreau să spun cu siguranţă doar un singur lucru – acum şi aici: Partidul Democrat va purta discuţii privind responsabilitatea pentru următoarea guvernare doar cu forţe politice sănătoase, partide democratice proeuropene, care împărtăşesc exact aceleaşi viziuni pe care le-a promovat Partidul Democrat de la 2009 încoace”, a menţionat politicianul.

„Deşi au existat fel de fel de întrebări referitoare la coalizarea cu alte forţe politice, noi întotdeauna am pus în capul mesei interesul naţional şi am discutat cu partidele care ne duc pe calea pe care noi o considerăm unica posibilă pentru Moldova – modernizarea ţării pe model european, cu prioritizarea tuturor scopurilor ce ţin de domeniul social, ridicarea bunăstării cetăţenilor noştri – aceasta, de fapt, este chintesenţa poziţiei Partidului Democrat”, a precizat democratul.

La întrebarea privind crearea unui bloc electoral pentru actualele alegeri parlamentare, interlocutorul a menţionat că discuţii serioase în cadrul Coaliţiei nu au fost purtate.

„Au loc discuţii neoficiale, se mai discută pe coridoare, la un ceai. Aş putea să le înşir acum şi avantajele, şi dezavantajele, dar nu cred că este cazul să o fac. Cred că discuţii vor mai avea loc, după pauza de vară. În septembrie deja va fi timpul cînd vom avea claritate la poziţionarea tuturor partidelor, fiindcă de la 1 octombrie, practic, se dă startul oficial al campaniei electorale”, a spus Corman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?