X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

APG califică propunerea lui Corman drept truc electoral

30 iul. 2014,, 16:30   Societate
3198 0
Foto: muldova.org
Deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei consideră drept truc electoral declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Corman, cu privire la necesitatea de a vota în lectura a doua a unui pachet de legi privind competențele autonomiei. Acest lucru este menționat într-o declarație a legislativului găgăuz.

„Domnul Corman înțelege foarte bine ce înseamnă înaintarea chiar și a unui proiect de lege pentru examinare de către Parlamentul Republicii Moldova, fără rezoluția comisiilor permanente. Și în acest caz este inoportun să vorbim despre activitatea Comisiei parlamentare mixte cu Adunarea Populară a Găgăuziei cu privire la modificările propuse”, se specifică în declarație.

Deputați legislativului găgăuz menționează și faptul că „graba în adoptarea proiectului de lege cu privire la modificarea unor acte legislative referitoare la UTA Găgăuzia, în a doua lectură, fără rezoluția APG și a comisiilor parlamentare permanente, este un PR înainte de alegeri și nimic mai mult”.

„Toate misiunile diplomatice acreditate în țară, recunosc faptul că Republica Moldova nu vrea să aducă actele sale normative în conformitate cu legea care a fost adoptată în 1994”, se subliniază în document.

La o conferință de presă privind bilanțul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, spicherul Igor Corman a declarat despre necesitatea de a adopta în lectura a doua un pachet de legi referitoare la modul de funcționare a Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei și a competențelor autonomiei.

Anterior, Adunarea Populară a Găgăuziei a condamnat adoptarea de Parlamentul Republicii Moldova, la 18 iulie, în prima lectură, a legii care „lezează interesele autonomiei”. În opinia deputaților APG, acest proiect de lege „poartă un caracter vădit distructiv”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?