X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Guţu: Toate realizările coaliţiei de guvernare sînt meritele noastre (VIDEO)

29 iul. 2014,, 14:45   Societate
3831 6
Foto: noi.md
"Cea mai importantă realizare a liberalilor reformatori în cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului o considerăm semnarea şi ratificarea acordurilor de asociere şi liber schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană", a declarat Ana Guţu în cadrul unei conferinţe de presă a Partidului Liberal Reformator, relatează NOI.md.

"Semnarea acestor documente importante pentru viitorul Moldovei a fost posibilă datorită participării active a celor şapte deputaţi ai partidului nostru. Este meritul nostru că a fost depăşită criza guvernamentală după incidentul de la vînătoarea din Pădurea Domnească şi demisia guvernului Filat. Datorită nouă a fost realizată reformatarea alianţei de guvernare şi a devenit posibilă parafarea documentelor menţionate mai sus la Summitul de la Vilnius", a subliniat Ana Guţu.

O altă realizare importantă a PLR-ului, potrivit Anei Guţu, este adoptarea Codului educaţiei.

Printre obiectivele pe care liberalii reformatori încă nu au reuşit să le îndeplinească, dar le vor aborda în continuare în timpul sesiunii de toamnă-iarnă, sînt Codul audiovizualului şi problema limbii române în contextul deciziei Curţii Constituţionale privind denumirea limbii de stat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?