X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Petrenco: PCRM are nevoie să fie reformat

29 iul. 2014,, 10:45   Politică
5170 8
Foto: noi.md
PCRM are nevoie de o reînnoire, să fie reformat pe interior și să să fie schimbată conducerea, inclusiv liderul formațiunii. Declarația a fost făcută de către deputatul PCRM, Grigore Petrenco, în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV.

„Uitați-vă ce se întîmplă. Partidul nu face campanie electorală. Nu vedeți nicio foaie volantă, niciun spot publicitar, niciun billboard în stradă. Toate partidele au început campania electorală, PCRM este în vacanță. Nu vi se pare straniu acest lucru? Mie mi se pare straniu. Eu nu vreau ca PCRM să fie un partid de buzunar”, spune comunistul.

Grigore Petrenco insistă idee că este necesară organizarea unui Congres extraordinar al PCRM, care ar trebui să aibă loc în cel mai apropiat timp, pînă la alegerile parlamentare.

„PCRM va cîștiga alegerile în caz dacă se va reînnoi și dacă va alege în frunte persoane care nu se tem de oligarhi și care nu au ce ascunde, nu sînt șantajabili. Congresul PCRM trebuie să aleagă conducerea partidului, inclusiv liderul partidului, prin vot secret, în bază de alternativă. Noi la acest Congres trebuie să spunem că PCRM nu va face alianțe după alegeri cu niciunul din partidele oligarhilor aflați la guvernare. Și, de asemenea, trebuie să spunem oamenilor că după ce vom cîștiga alegerile vom denunța acest Acord de Asociere cu UE”, consideră politicianul.

Potrivit lui, în condițiile în care Vladimir Voronin este șantajabil, PCRM nu poate cîștiga alegerile.

„Din cîte văd eu, președintele Voronin nu vrea să organizeze Congresul extraordinar, din considerentele lui. Pare rău că pe final de mandat, pe ultima sută de metri, dl președinte s-a înțeles cu Plahotniuc. Noi sîntem categoric împotriva unor înțelegeri cu oligarhii. Tovarăș Tkaciuk niciodată nu ar fi o marionetă în mîinile oligarhilor. Cei care trădează partidul și cad la înțelegere cu guvernarea nu merită să fie în fruntea partidului”, declară comunistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?