Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Lupu: Săptămîna viitoare vor avea loc negocieri între experţi moldoveni şi ruşi

29 iul. 2014,, 09:45   Societate
2870 6
Foto: noi.md
Săptămîna viitoare vor avea loc negocieri între experţi din Moldova şi Rusia privind exportul produselor agricole moldoveneşti în Rusia. Acest anunț a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, luni, într-o conferinţă de presă, informează agenţia "Infotag".

El a subliniat că "negocierile sînt necesare, indiferent de cauza adoptării deciziei cu privire la sistarea exportului moldovenesc în Rusia".

"Noi nu avem dubii că aceste decizii ale Moscovei au caracter politic, însă Acordul de asociere nu este un pericol pentru Rusia şi nu contravine documentelor semnate în cadrul Zonei de Liber Schimb în CSI", a spus Lupu.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia din Ucraina, deoarece "posibilele urmări vor afecta nu doar Republica Moldova, dar şi balanţa politică şi întregul sistem de securitate din regiune".

"Este un focar foarte periculos, de aceea monitorizăm situaţia. Pregătirea posibilelor acţiuni sau decizii este prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova", a declarat Marian Lupu.

Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor, el a calificat drept justificate acţiunile Ucrainei, care sapă şanţuri şi edifică construcţii inginereşti la segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

"Ucraina încearcă să asigure securitatea în toate direcţiile în cazul unei ingerinţe sau acţiuni provocatoare. Autorităţile Ucrainei au motive de a proceda astfel, deoarece potrivit informaţiei publicate, în acţiunile ucrainene pot fi implicate persoane din Transnistria. Sîntem interesaţi de revenirea la o viaţă normală, de aceea nu avem obiecţii vizavi de această problemă şi susţinem acţiunile de fortificare a securităţii, care corespund şi intereselor Republicii Moldova", a subliniat Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?